Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Χαιρετισμός Προέδρου στην Εκδήλωσή μας (27 Απρ. 2013)




  Σεβασμιώτατε (Άρτης) , Σεβασμιώτατε (Νικοπόλεως και Πρεβέζης) ,  αιρετοί και μή αιρετοί κ. επίσημοι, αγαπητοί  εν Χριστώ αδελφοί, κληρικοί και λαϊκοί.


   Χαιρετίζοντας την  εκδήλωση, εκ μέρους των διοργανωτών, σας καλωσορίζω  και σας ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας για την παρουσία σας εδώ.

  Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας που είναι αναλυτικά καταχωρημένοι στο πρόγραμμα της εκδήλωσης και συνέβαλαν ο καθένας στο μέτρο που του αναλογεί στην πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης. Ευχαριστούμε στο πρόσωπο του Μητροπολίτη μας την Ιερά Μητρόπολη Άρτας για τις ευλογίες της και για την παραχώρηση της αίθουσας του Πνευματικού Κέντρου. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω από το βήμα αυτό το Μοναστήρι της Κάτω Παναγιάς για τη στήριξή του και όλους όσους κοπίασαν με οποιονδήποτε τρόπο για την εκδήλωση αυτή αλλά θέλουν να παραμείνουν αφανείς και ανώνυμοι.

   Ευχαριστώ, ως πρόεδρος ένα-ένα τα μέλη της χορωδίας του Συνδέσμου  για την κατάθεση χρόνου και ψυχής στις πρόβες.

   Αφήνω για το τέλος τους φιλοξενούμενούς μας, τη Βυζαντινή Χορωδία Αγρινίου και το χοράρχη της κ. Ανδρέα Λανάρα, που θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό για τους πολύχρονους πνευματικούς δεσμούς που διατηρούμε.  Η Χορωδία, για όσους ασχολούνται έστω και λίγο με τη Βυζαντινή Μουσική, δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Θεωρώ ότι είναι απ’ τις πιο πετυχημένες στην Ελλάδα, και με διάρκεια χρόνου και με πλούσια δισκογραφική παραγωγή. Ανταποκρίθηκαν ολόψυχα στο κάλεσμά μας και τους ευχαριστούμε που ήρθαν στην Άρτα μια τέτοια μέρα, λίγο πρίν τον τεράστιο ιεροψαλτικό φόρτο των ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας, για να γιορτάσουμε μαζί την πρό του Πάθους του Κυρίου Ανάσταση του Λαζάρου, που, όπως αναφέρει και το σημερινό  Απολυτίκιο, πιστοποιεί την κοινή Ανάστασή όλων μας.

   
Μητρ. Αργολίδος Ιάκωβος
 
Αρχιμ. Αθανάσιος Φακίνος
   Κλείνοντας, εκ μέρους όλων των μελών της Χορωδίας του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Άρτας, θέλω να αφιερώσω το Υμνολογικό αυτό ταξίδι σε δύο λαμπρούς κληρικούς που κόσμησαν την πόλη μας, σηματοδότησαν την πνευματική πορεία πολλών από τους ευρισκομένους στην αίθουσα αυτή και όχι μόνο, και αποχώρησαν απ’ τη Στρατευομένη Εκκλησία το τρέχον χρονικό διάστημα του Τριωδίου και της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Στο μακαριστό πατέρα Αθανάσιο Φακίνο (που είχα την τιμή να τον έχω και εφημέριο στη Φανερωμένη για περισσότερα  από 10 χρόνια) και στο δικό μας πατέρα Ιάκωβο, όπως τον ξέραμε εμείς, το μετέπειτα Μητροπολίτη Αργολίδας Κυρό Ιάκωβο Παχή, που πέρασαν στην Άνω Ιερουσαλήμ, για να κάνουν  Πάσχα εκεί.

    Την ευχή τους να έχουμε όλοι μας.
   
     Καλή ακρόαση και καλή Ανάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...