Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Η Άρτα τίμησε την πoλιούχο της Αγία Θεοδώρα (φώτο + βίντεο)


   
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη η Άρτα τίμησε την πολιούχο και προστάτιδά της Θεοδώρα την Βασίλισσα .  Πλήθος λαού όχι μόνο από την Άρτα αλλά και την ευρύτερη περιοχή συνέρευσε στην πόλη για να προσκυνήσει την Εικόνα και τα Ιερά Λείψανα της Αγίας.

     Την παραμονή της εορτής στο Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.κ. Χρυσόστομος  ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο ενώ το πρωί της Δευτέρας χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε του Αρχιερατικού Συλλείτουργου και κήρυξε το θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κκ. Παντελεήμων.
Ακολούθησε λιτανεία της ιεράς εικόνας και της λάρνακας με τα χαριτόβρυτα λείψανά της αγίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με πάνδημη συμμετοχή.


     
   Κατά την πανήγυρη το δεξιό αναλόγιο κόσμησε με την παρουσία του ο ο Βυζαντινός Χορός  ''Φιλαθωνίται''  από τη Θεσσαλονίκη υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτου και μουσικοδιδασκάλου κ.Δημητρίου Μανούση 


ενώ στο αριστερό αναλόγιο έψαλλε ο Βυζαντινός Χορός του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Άρτας ‘’Η Αγία Θεοδώρα’’  υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτου κ.Βασιλείου Καραγκούνη.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...